Nytt år nya löften

nyårDet är snart ett nytt år och då brukar man försöka hålla löften så som t.ex. ändra sina matvanor eller varför inte slut röka. Men det klassiska felet många gör är att de försöker tillämpa alla sina löften på en gång t.ex. börja på LCHF men även sluta röka och detta är oftast ett recept på misslyckande.

Visst jag slutade själv att röka när jag startade min LCHF kost och det gick men jag mådde jäkligt dåligt ett längre tid och föll nästan tillbaka flera gånger i det svarta tjärträsket. Men det gick tillslut men jag skulle aldrig rekommendera detta till någon annan då risken är för stor att man faller tillbaka till gamla vanor.

Så börja med en sak i taget och hade jag fått välja hade jag börjat med kosten för att sedan prova el-cigarett som har blivit väldigt populära den senaste tiden för att sedan även sluta med det. Jag har en kompis som har rökt el-cigarett i ungefär ett år och hon har inte tagit en enda cigarett sen hon började med det så det verkar väldigt positivt.

Sen har vi Julen då vi äter som om vi aldrig har fått mat och det gäller att försöka hålla nere på allt man äter men speciellt på brödet. Det fina med ett klassiskt julbord är att det oftast är självplock så som lax, skinka, ägg med mycket annat som redan är väldigt bra LCHF-mat så länge man håller nere kolhydraterna så ska det nog gå bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *